^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Lovac na crti 2009

IMG_01 IMG_02

Поново најуспешнији ловци из Гроцке.

Прво и друго место заузели су Миломир Максимовић и Зоран Максимовић, оба ловци из Гроцке.

У организацији Националне асоцијације за оружје Србије и Ловачког савеза Србије, у оквиру пројекта „Оружје и етика у Србији у 21. веку“, чији је циљ афирмација ловног стрељаштва, у недељу 12.04.2009. године, на стрелишту „Тамнава“ код Лазаревца, одржан је трећи по реду турнир под називом „ЛОВАЦ НА ЦРТИ“ у гађању из ловачких карабина. И овог пута мета је била силуета срндаћа у природној величини, на даљини од 100 метара а став је био стојећи без наслона.

Гостима и такмичарима се обартила председница НАОС-а мр.Зорица Суботић захваливши се спонзорима турнира (власнику стрелишта „Тамнава“ предузећу „Колубара услуге“, Ловачком савезу Србије, ловачком удружењу „Фазан“ из Лазаревца и Предузећу „Снајпер“ из Београда) као и новинарима телевизије „ЈАСТА“ из Лазаревца, часописа „Новости КАЛИБАР“ и часописа „ЛОРИСТ“, а потом дала реч новоизабраном председнику Ловачког савеза Србије проф. др Зорану Поповићу да свечано отвори ову манифестацију. У свом обраћању др. Поповић је посебно ставио акценат на едукативни део манифестације који се односио на предавање о безбедном руковању ватреним оружјем у лову, као једним од начина да се избегну евентуалне несреће које се догађају у лову. Овом приликом др Поповић је нагласио да су сви присутни ловци промотери предавања на терену код својих колега ловаца и стрелцима пожелео да на такмичењу имају сигурну руку и „добар поглед“.

 
IMG_05
 
IMG_04


Предавање је одржао Петар Пантић, председник клуба стрелаца „Муш“ из Београда, један од првих који су у Србији почели са спровођењем обуке у руковању ватреним оружјем.

 
IMG_03


На ватрену линију је изашло 68 ловаца, који су имали жељу да покажу своју стрељачку вештину и уједно провере своје ловачке карабине пред сезону лова на срндаће (а она почиње 16. априла). Дружење је настављено у бифеу „Колубара услуге“ на стрелишту уз срнећи гулаш који је и овога пута заиста мајсторски припремио ловац Радисав Петровић из Мељака.
                 
Резултати су били следећи:

1.    Миломир Максимовић-------------------------------- 48/50 кругова
2.    Зоран Максимовић ---------------------------------- 46/50 кругова
3.    Горан Мунић ----------------------------------------- 45/50 кругова
  

Преузмите комплетну листу са резултатима

  
 
IMG_06


Миломир је освојио пехар у трајно власништво, прелазни пехар и робну награду-двоглед марке „Конус“ 7х50 (дар предузећа „СНАЈПЕР“ из Београда) док су, другопласирани Зоран и трећепласирани Горан Мунић из Добановаца, освојили пехаре и оптичке нишане марке „Норконија“. Сва три стрелца су добила и дипломе НАОС-а и ЛСС-а.

 
IMG_07


Душко Илић