^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

НАОС на састанкум са Српска странка Заветници

 

Српска странка Заветници

6. октобар

Посланичка група Српске странке Заветници, на челу са народним посланицима Николом Драгићевићем и Драганом Миљанић, као и чланом Председништва странке, пуковником Небојшом Пешићем, примила је у Народној скупштини делегацију Националне асоцијације за оружје Србије, коју су чинили Душко Илић, генерални секретар, Слободан Спасић, члан управног одбора НАОС-а, и Драган Савић, власник трговинског предузећа "Снајпер" и председник секције трговаца оружјем и муницијом Привредне коморе Србије.

На састанку се разговарало о актуелним прописима који регулишу област поседовања и коришћења оружја и муниције у Србији.

Посебна пажња посвећена је проблемима са којима се сусрећу предузећа чије је пословање и право на рад угрожено мораторијумом на издавање дозвола за држање и ношење оружја, а самим тим и егзистенција њих и њихових породица. Разговарано је и о могућим последицама усвајања предложених мера закона као и наредним активностима, како бисмо се заједнички супротставили погубном процесу разоружавања нације.

zavetnici

  

1 dveri 

2 glas

Gostovanja naosa

Pogledajte vesti i gostovanja NAOS-a:

 1. Бранко Лукић - МИ против разоружавања Србије!
 2. НАОС - ОРУЖЈЕ НА МЕТИ
 3. RTS JUTARNJI PROGRAM - Praktično streljaštvo
 4. Provera oružja I Ana Selak, Blaža Marković i Duško Ilić I URANAK1
 5. D. Ilić: Pooštravanjem zakona o oružju nećemo povećati bezbednost građana
 6. KCN Matine - Dusko Ilic,generalni sekratar Nacionalne asocijacije za oruzje Srbije (TV KCN)
 7. DA LI SU MASAKRI IZ MAJA IKOG OPAMETILI? Nisu znali ni kako se drži prst na obaraču
 8. Hoće da razoružaju narod, oduzmu oružje legalnim vlasnicima | Duško Ilić, Slobodan Spasić
 9. ОРУЖЈЕ И МИ I ЗВАНИЧАН СТАВ НАОСА У ВЕЗИ ЗАШТИТЕ ПРАВА ЛЕГАЛНИХ ВЛАСНИКА ОРУЖЈА
 10. Rok za predaju nelegalnog oružja produžen do 30. juna | Jasmina Puhača i Duško Ilić | URANAK1
 11. Бранко Лукић - Ко и зашто хоће да разоружа Србију?
 12. Moratorijum na oružje: strelci i lovci – Slobodan Spasić i Jakša Peković • DOBRO JUTRO TANJUG
 13. Politika - НАОС: Србија спада у мање наоружане нације
 14. Politika - Sportisti nisu zaslužili da budu kolateralna šteta
 15. „Планули” ормари и сефови за оружје
 16. Maloletnici više neće moći u streljane | Dragan Vasiljević i Nenad Vasiljević | Mi danas
 17. Наоружати се или разоружати се?
 18. Za dva dana akcije predato 3.000 komada različitog oružja | Marko Todorović i Milosava Matejević
 19. Euronews Centar: Država sprema hitne izmene zakona o oružju, kakvi će biti efekti?
 20. lovijosponesto.club - U VEZI SA NAJNOVIJIM DOGAĐAJIMA
 21. Srbija se razoružava. Šta o tome misli struka i lovci? | Duško Ilić, Ana Selak i Bratislav Ćirković
 22. Dušan Ilić: Vlasnik, odnosno otac maloletnika je bio u obavezi da čuva pištolj na bezbednom mestu
 23. Duško Ilić (Nacionalna asocijacija za oružje): Samo onaj na koga se vodi oružje sme da mu pristupa (VIDEO)

lov upozorenje

LOV-od loseg zakona

vlada 2

vlada

ko i zasto zeli

razoruzanje po svaku cenu

lov saopstenje

lov ne smemo

naos podseca

lov razoruzavanje srbije

lov kapitulacija

lov naos

aktuelno postovani

lov pismo

lov monopol

 

lov razoruzavanje 2

lov razoruzavanje 3

 


  Zaglavlje.jpg

 Кликлните на слику за приказ ПДФ-аНАОС -- ДОПИС стр.1

Кликлните на слику за приказ ПДФ-а

_--_ДОПИС_стр.2.jpg

Кликлните на слику за приказ ПДФ-а
НАОС -- ДОПИС стр.3

Преиузмите Допис НАОС-а  PDF-dopis

 

 

 

 

 

 

 


ЗАКЉУЧАК ВЛАДЕ:

На основу члана 61. став 1. Закона о државној управи („Службени гласник РС”, бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14, 30/18 − др. закон и 47/18) и члана 43. став 3. Закона о Влади („Службени гласник РС”, бр. 55/05, 71/05 – исправка, 101/07, 65/08, 16/11, 68/12 – УС, 72/12, 7/14 – УС, 44/14 и 30/18 – др. закон), на предлог Генералног секретаријата Владе,

     Влада доноси

ЗАКЉУЧАК 

"Службени гласник РС", број 37 од 5. маја 2023.

1. Налаже се Министарству унутрашњих послова да хитно припреми измене и допуне Закона о оружју и муницији којима би се пооштрили услови за држање и ношење кратког ватреног оружја, а за оне који не испуњавају пооштрене услове предвидети обавезан откуп оружја, све с циљем да се број кратког ватреног оружја у поседу правних и физичких лица смањи за 90%.

2. Изменама Закона о оружју и муницији предвидети провере, на шест месеци и годину дана, лица којима је дозвољено поседовање оружја (укључујући и ловачко оружје), а које би подразумевале обављање лекарских, психијатриских и психолошких прегледа и обавезан тест на психоактивне супстанце.

3. Налаже се Министарству унутрашњих послова да размотри потребу пооштравањa услова за поседовање ловачког оружја.

4. Налаже се Министарству унутрашњих послова да, поред мере мораторијума на издавање дозвола за држање и ношење кратког ватреног оружја (одобрења за набавку оружја, оружних листовa и др.), из тачке 1. Закључка Владе 05 број 56-3807/2023 од 4. маја 2023. године, предузме све мере из своје надлежности с циљем да се обезбеди мораторијум на издавање дозвола за држање и ношење ловачког оружја, на две године.

5. Налаже се Министарству унутрашњих послова да предузме све мере из своје надлежности с циљем да се упути јавни позив лицима која нелегално поседују оружје и експлозивне направе да их у року од месец дана предају без последица.

6. Налаже се Министарству правде да у оквиру постојеће Радне групе за измену Кривичног законика припреми измене закона којима би се пооштриле казне за кривично дело „Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја” из члана 348. и то тако да:

– онај ко неовлашћено израђује, преправља, продаје, набавља, врши размену или држи ватрено оружје за које се може добити дозвола да буде кажњен казном затвора од 1 до 8 година;

– онај ко неовлашћено израђује, преправља, продаје, набавља, врши размену или држи ватрено оружје за које се не може добити дозвола да буде кажњен казном затвора од 2 до 12 година;

– онај ко неовлашћено израђује, преправља, продаје, набавља, врши размену или држи веће количине оружја или оружје велике разорне моћи да буде кажњен казном затвора од 5 до 15 година;

– онај ко неовлашћено носи оружје за чије набављање и држање нема дозволу надлежног органа да буде кажњен казном затвора од 5 до 15 година;

– онај ко неовлашћено носи оружје за чије набављање и држање има дозволу надлежног органа да буде кажњен казном затвора од 1 до 8 година.

У складу са пооштравањем казни за кривично дело из члана 348. Кривичног законика на одговарајући начин пооштриће се казне и за друга слична кривична дела, као што је члан 347. Кривичног законика – „Израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела”.

7. Налаже се Министарству просвете да у року од месец дана припреми измене прописа којима би се пооштриле санкције према ученицима који крше прописану забрану уношења у школу или другу организацију психоактивних супстанци (нпр. алкохол, дрога и сл.), оружја, пиротехничког средства или другог предмета којим може да угрози или повреди друго лице (обавезно искључење ученика из школе, односно школе са домом), скратили рокови и обезбедило ефикасније вођење и окончање дисциплинског поступка.

8. Овај закључак објавити у „Службеном гласнику Републике Србије”.


05 број 56-3866/2023
У Београду, 5. маја 2023. године
Влада
Председник,
Ана Брнабић, с.р.

 

Преиузмите Залључак Владе РС  zakljucak vlade