^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Lovac na crti 2008

              img_1844        img_1840


Чак три пехара отишла у Гроцку (за освојено прво и друго место и прелазни пехар) 
док је трећепласирани завршио у Тополи

  

У организацији Националне асоцијације за оружје Србије и Ловачког савеза Србије, у оквиру пројекта „Оружје и етика у Србији у 21. веку“, чији је циљ афирмација ловног стрељаштва, у суботу 18.10.2008. године, на стрелишту „Тамнава“ код Лазаревца, одржан је други по реду турнир под називом „ЛОВАЦ НА ЦРТИ“ у гађању из ловачких карабина. По сунчаном дану, који је започео суморно са густом маглом, на такмичење а пре свега на дружење дошло је, поред организатора и гостију, више ловаца спремних да, и уочи почетка главне сезоне лова ситне дивљачи која се лови пушкама сачмарицама, покажу колико су прецизни у гађању силуете срндаћа ловачким карабином на 100 м, стојећим ставом без наслона.   

 

img_1842

      

img_1843

Резултати су били следећи: 

1. Дејан Грубачевић ------------------------------- 48/50кругова

2. Зоран Максимобић ------------------------------ 43/50кругова

3. Дамјан Арсић ------------------------------------- 42/50кругова

          Председница НАОС-а мр. Зорица Суботићје поздравила све такмичаре и госте и захвалила се спонзорима турнира, док је подпредседник НАОС-а Предраг Церовић најуспешнијим стрелцима уручио освојене пехаре, наравно Дејану Грубачевићу је уручен и прелазни пехар (дар салона пехара „МИС Јовановић“ из Аранђеловца) са обавезом да следеће године брани титулу победника.

          Дружење је настављено у бифеу „Колубара услуге“ на стрелишту уз срнећи паприкаш који је заиста мајсторски припремио ловац Радисав Петровић. Он је поред признања за изузетан паприкаш примио и чланску карту НАОС-а. Прилику за учлањење у Асоцијацију „на лицу места“ је искористило још пет ловаца.       

         Сви учесници овог, као и недавно одржаног турнира „Несаломиви“,   су имали само једно питање: „Када је следеће дружење у организацији НАОС-а?  Овакво питање је само још једна потврда да се пројекти Асоцијације крећу у жељеном позитивном правцу легалних власника оружја ка остварењу зацртаних циљева.