^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Sakupljanje potpisa

skupstina

Na osnovu Člana  107, Ustava Republike Srbije, a po odluci UO-a,  Asocijacija je započela sa prikupljanjem potpisa kako bi stekla pravo predlagača zakona.

Da bi "Nacrt novog Zakona o oružju i municiji" čiji je tvorac NAOS bio uvršten u skupštinsku proceduru potrebno je   sakupiti 30.000 potpisa birača( punoletni državljani Srbije).

Zorica Subotić, predsednik NAOS-a je nakon  održanog Upravnog odbora, saopštila da  sa započinjanjem prikupljanja potpisa, Asocijacija ulazi u pretposlednju fazu projekta „Novi Zakon o oružju i municiji“ i očekuje da će nakon što potpisi budu prikupljeni, uslediti najkritičniji deo projekta, a to je obezbediti skupštinsku većinu.

Premda, među narodnim poslanicima postoji pozitivna klima za promenu trenutno važećeg  Zakona o oružju i municiji, krajnje je nezahvalno  spekulisati o tome šta će se desiti kada Nacrt dospe u Skupštinu- istakla je g-đa Subotić.  Ona je takođe dodala da je Kosovo i Metohija trenutno goreće pitanje i da su sve državne institucije  angažovane na tom problemu. 

Prikupljanje potpisa se vrši po celoj Srbiji preko ovlašćenih predstavnika i članova NAOS-a. Akciji se priključio i Lovački savez Srbije. Svi koji su  zainteresovani da doprinesu bržoj realizaciji ove akcije mogu  da preuzmu  formular klikom na FORMULAR ZA PRIKUPLJANJE POTPISA.