^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Žena na crti 2006

    Nacionalna asocijacija za oružje Srbije je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora donela odluku da krene u  implementaciju  projekta pod nazivom „Žena na crti“. Odluci  je prethodio niz razgovora o izvodljivosti projekta obavljenih sa streljačkim klubovima, Streljačkim savezom Srbije i potencijalnim sponzorima. Projekat predstavlja prvu fazu petogodišnjeg strateškog plana delovanja kojim  Asocijacija želi da vrati oružju njegove istinske vrednosti, odnosno da radi na razdvajanju pojma oružje od pojma sredstvo za sprovodjenje sile sa akcentom na ulogu oružja kao sportskog rekvizita.

    Osnovni cilj samog projekta je afirmacija i razvoj ženskog sportskog  streljaštva i ukazivanje na  predrasude o oružju koje se tradicionalno smatra  privilegijom „prvog  pola".

    Projekat podrazumeva poludnevnu edukaciju u pravilnom rukovanju vatrenim oružjem  i njegovoj sigurnoj upotrebi uz stručni nadzor i pomoć od strane višestrukih svetskih i olimpijskih pobednica. Učešće u „isključivo žene" atmosferi  je beplatno. Sadržaj programa je podeljen u četiri dela: obavezni deo( teoretsko-praktični), fakultativni deo(pucanje iz oružja po izboru), takmičarski deo( gadjanje iz vazdušne puške), dodeljivanje nagrada. 

    Premijerno izvodjenje je predvidjeno u afilijaciji sa Streljačkim savezom Srbije čime bi se ozvaničio ulazak Saveza u članstvo Asocijacije i zajednički nastup povodom izrade predloga za izmenu i dopunu postojećeg Zakona o oružju i municiji.

sss
СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ
Београд Службени пут Завода 5
Стрелиште код Цареве ћупријe
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.