^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Žene pucaju bolje od muškaraca?

    Prva u nizu akcija Nacionalne asocijacije za oružje Srbije pod nazivom „Žena na crti" sa velikim uspehom izvedena je 10. februara 2007. godine u saradnji sa Streljačkim savezom Srbije. Cilj ove akcije je afirmacija najtrofejnijeg srpskog sporta kao i veće učešće žena u bavljenju ovom veštinom. 

slika1

    „Naučno je dokazano da su žene na crti precizniji strelci od muškaraca“ reci su Nenada Petkovića generalnog sekretara Streljačkog saveza Srbije kojima je započeo teoretski deo obuke premijernog izvodenja akcije „Žena na crti“ u streljackom klubu Partizan. Ovu tvrdnju gospodin Petkovic obrazložio je činjenicom da su muškraci  skloni verovanju da „...nema tu šta da se uči jer je to u genima, dok sa druge strane žene pažljivo slušaju instrukcije...“.

   Kako bilo da bilo, sav skepticizam i „urođen“ otpor prema verovanju da zainteresovanost žena za ovakvim projektom postoji je konačno potopljen  subotnjom  kišom.

 


   Odziv na  druženje na crti je bio veci od svih očekivanja. I poslednje mesto popunile su žene iz Beograda, Valjeva, Novog Sada i drugih gradova širom Srbije. Prvi metak simbolicno je ispalila predsednica Nacionalne asocijacije za oružje Srbije gospoda Zorica Subotic nakon cega su iz vatrenog oružja i vazdušne puške pucale žene najrazlicitijih profesija medu kojima su bile i Isidora Bjelica  (reditelj i pisac), Slobodanka Latinovic (glumica), Ana Jankovic (dramaturg i filmski kriticar), Mira Švedic (novinar magazina „Odbrana“), Maja Marceta (novinar lista „Kurir“), Bojana Jovovic (nacelnik, Ministarstva ZRS) i mnoge druge.

slika2

 

 

 

 

 

 

 

 

    Prvu nagradu u takmičarskom delu programa u gađanju vazdušnom puškom na deset metara, R50, osvojila je Jasmina Miškovic iz Valjeva (36), drugo mesto pripalo je Tijani Arsović iz Beograda, a na trećem mestu je bila Gorica Ðokic iz Barajeva.

slika3

 

 

 

    Pored svojih trofejnih meta uglavnom sa cistim muš pogotkom učesnice su imale priliku da kući ponesu i veoma vredne poklone koje su dobile zahvaljujuci velikom broju sponzora i prijatelja Asocijacije. Najvrednija nagrada (put na Ohrid-cetiri dana) koju je obezbedila turistička agencija NNK International otišla je u ruke Tijane Arsovic iz Beograda.

slika4

 

 

    Ovim je započet projekat „Žena na crti“ koji tek treba da zaživi širom Srbije i preraste u prepoznatljiv program obuke. Svi zainteresovani vec sada mogu da se prijave za sledeće izvođenje koje se planira  za  Novi  Sad.

Popunjenu prijavu posaljite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži