^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Ogi Orlić 2006

“OGI ORLIC“ dobija zeleno svetlo od MUP-a Srbije

    "OGI ORLIC- program sigurnosti i zaštite dece od oružja“  dobio je  podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, uz akcenat da su deca najveca vrednost našeg društva.

    Asocijacija je tražila odobrenje od MUP-a Srbije, zbog specificnosti programa kojim se  predvida izvodenje u školama širom Srbije u saradnji sa policijom.  Ovim projektom Asocijacija ima nameru da zapocne pionirski rad na polju edukacije dece uzrasta 5-12 godina u oblasti prevencije i zaštite od ozledivanja prilikom slucajnog ili namernog (kroz igru) dolaska u dodir sa oružjem ili eksplozivnom napravom.

    Projekat je izradjen u saradnji sa timom eksperata sastavljenog od  pedijatara, psihologa,  pedagoga, policije, eksperata za oružje i pravnika. „Ogi Orlic“ na najefikasniji moguci nacin predstavlja deci opasnost od dodirivanja oružja (oružje nije igracka). Ogi Orlic uci decu da ne treba da diraju oružje i kako da se ponašaju ako naidu na oružje.

    Indirektno program ce uticati i na svest roditelja, narocito onih cija deca  uzmu ucešce u programu. Svako dete ucesnik u programu ce da dobije brošuru za roditelje „Uputstvo o pravilnom skladištenju oružja“,koju ce poneti kuci. Ovo je takode važan deo  programa jer su roditelji prva linija zaštite dece od kontakta sa oružjem.