^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Izmene i dopune ZOM-a

Знатне олакшице за набављање ловачког и спортског оружја лицима која већ поседују то оружје

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ЗАКОНА О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ

У марту ове 2021. године министар полиције Александар Вулин је донео решење о формирању Радне групе за израду нацрта закона којим се уређује област оружја и муниције. Радну групу, чији је руководилац секретар МУП-а Зоран Лазић, чине 30 чланова а то су представници Министарства унутрашњих послова, неколико министарстава, као и представници цивилног друштва (један из Привредне коморе Србије, два из Ловачког савеза Србије и два из Националне асоцијације за оружје Србије).

До сада су одржана три радна састанка на којима је рађено на изменама ЗОМ-а у смислу усклађивања дефиниција и појмова, као и категоризације оружја са Директивама Европског парламанта и Европске комисије број 555/2021 од 24. априла 2021. године. Ово усклађивање је приоритетни задатак Радне групе и биће урађен ових месеци.

Други задатак Радне групе биће израда потпуно новог ЗОМ-а, а он треба да се реализује до краја 2022. године.