^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

У СУСРЕТ НОВОМ ЗАКОНУ О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ

У СУСРЕТ НОВОМ ЗАКОНУ О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ

Председник Управног одбора НАОС  и  генерални секретар НАОС – Зорица Суботић и Душко Илић учествовали су дана 29.2.2016.године као предавачи на семинару „У сусрет новом Закону о оружју и муницији“ који је организован у Ваљеву од стране Департмана за пословно право Пословног факултета Ваљево Универзитета Сингидунум. Поред њих на семинару је говорио у својству предавача доц. др Драган Обрадовић, професор Пословног факултета Ваљево.
IMG 1945Представници НАОС-а упознали су присутне са најважнијим новинама у новом Закону о оружју и муницији чија примена почиње 5.3.2016.године, указали на разлике у погледу појединих решења између још увек важећег Закона о оружју и муницији и новог Закона о оружју и муницији, док је трећи предавач указао на новине и разлике у делу између ова два закона које се односе на казнене  одредбе. Пре почетка семинара представници НАОС дали су изјаве представницима локалних и регионалних медија – листа „Напред“, недељник који је деценијама најважнији штампани гласник на подручју колубарског округа и шире.

IMG 1912  IMG 1914

После уводних излагања предавачи су учествовали у расправи и одговарали на питања присутних слушалаца семинара.

IMG 1921

Недвосмислен је закључак свих присутних да је семинар био користан, али да због тога што још увек нису донети сви подзаконски прописи, о појединим решењима из новог Закона о оружју и муницији није могло да се детаљније расправља.


IMG 1922  IMG 1930

 Семинару је присуствовало преко 50 слушалаца из Ваљева, Љига, Шапца и других градова. Полазници семинара били су представници правосуђа – судије, судијски помоћници, запослени у ПУ Ваљево и Шабац, припадници Управе за извршење кривичних санкција, представници ловачких друштава, стрељачких организација, представници ХК „Крушик“ који врше обуку у руковању ватреним оружјем, полазници семинара за обуку припадника службе обезбеђења који је тренутно у току на Пословном факултету у Ваљеву, студенти овог факултета, као и грађани различитих професија и година, али сви заинтересовани да чују које су то новине које доноси нови Закон о оружју и муницији. Семинар је био медијски пропраћен од стране представника локалних и регионалних штампаних и електронских медија.

 

Komentari  

 
0 #4 Stevica 12-01-2017 23:12
Prodavawe magle dok nas zakonima uni[tavaju
 
 
+5 #3 ВУК 21-05-2016 13:43
Зашто такозване националне организације не предузму било шта конкретно,рецим о бар петиције по ловачким друштвима ,од 80 000 ловаца бар 60 000 би потписало.Зашто НАОС И ЛСС ћуте ????? У чијој су служби, нашој ловачкој ,то јест народној или ,...??
 
 
+5 #2 Душан 21-05-2016 13:38
Браво Господине Крстић и ја се то питам,ал што НАОС НИЈЕ НИШТА УРАДИО,ГДЕ ЈЕ ЛОВАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ који као национална организација по закону мора да штити лов и ловство од овако накарадних , ригидних и издајничких закона који не постоје нигде у Европи ???
 
 
+8 #1 Gradimir Krstić 24-03-2016 09:12
A, šta ste uradili da ne dođe do usvajanja ovakvog Zakona - nakaradnog, restiktivnog i rigidnog? NIšta! Sram vas bilo!
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži