^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Sajt www.naos.org.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom privatnosti i Uslovima korišćenja.

Lovac na crti 2015

Ловци на стрелишту показали да су спремни за лов на високу дивљач

 „ЛОВАЦ НА ЦРТИ“  - 2015
Прво место освојио Немања Маринковић из Малог Пожаревца
 

У организацији Националне асоцијације за оружје Србије и Ловачког савеза Србије, у недељу 05.04.2015. године, на стрелишту „Тамнава“ код Лазаревца, одржана је традиционална манифестација, девета за редом, „ЛОВАЦ НА ЦРТИ“. У оквиру манифестације одржано је предавање о безбедном руковању оружјем у лову и турнир у гађању из ловачких карабина. Мета је била силуета срндаћа у природној величини, на даљинама од 100 и 150 метара и у сваку се гађало са по три метка из стојећег става са наслона.

0201

Манифестацију је отворила председница НАОС-а мр Зорица Суботић, истакавши посебно задовољство што су се ловци одазвали у великом броју упркос хладном и кишном времену. Потом их је, у име Ловачког савеза Србије, поздравио Родољуб Хаџи Ценић пожелевши им да остваре што боље резултате.

0304

05

Овога пута на ватрену линију је изашло 68 ловца из свих крајева Србије.    
Најуспешнији стрелци ловачким карабином постигли су следеће  резултате:

1. Немања Маринковић (Мали Пожаревац)-----------------------------60/60 кругова,
   са ловачким карабином марке „Застава“, кал. 308 Винчестер,
2. Марко Чуквас (Нови Бановци)------------------------------------59/60+10 кругова,
   са ловачким карабином марке „Застава“, кал. 223 Ремингтон и
3. Борислав Крстић (Панчево)--------------------------------------59/60+09 кругова,
   са ловачким карабином марке „Винчестер“, кал. 243 Винчестер

06
Са максималним бројем кругова (6х10) победник турнира је Немања Маринковић, док су за друго место распуцавали Марко Чуквас и Борислав Крстић. Победио је Чуквас погодивши „муш“ (центар 10-ке), док је Крстић са погођеном 9-ком остао на, за ово такмичење, високом трећем месту.

И ове године, по жељи ловаца, одржано је и такмичење у прецизном гађању из пиштоља и револвера на 25 метара.

Од 28 учесника на овом такмичењу најуспешнији су били:

1. Дамјан Арсић (Топола)-------------97/100 кругова, револвер ЗКР М551, кал.38 спец,
2. Марко Тошић (Београд)-------------89/100 кругова, револвер ЗКР М551, кал.38 спец,
3. Немања Маринковић (М. Пожаревац)--86/100 кругова, револвер ЗКР М551, кал.38 спец

09

0708

Поред медаља и диплома победници су освојили и робне награде од дародавца, реномиране фирме за промет ловачког и спортског оружја и опреме „Снајпер“ из Београда.
Захвалнице НАОС-а су уручене предавачу Малиши Марковићу, фирми „Снајпер“  и стрелишту „Тамнава“ за посебан допринос у одржавању манифестације.

1011

Нећемо пропустити прилику да истакнемо квалитете и капацитете стрелишта „Тамнава“, на којем од недавно функционише и покретна мета (силуета вука или дивље свиње) а у плану је изградња стрељачког полигона за даљину до 500 метара. Најављујемо и нови турнир у прецизном гађању из пиштоња и револвера на овом стрелишту који је планиран за летње тeрмине. О пропозицијама и тачним терминима информишите се на нашем сајту.

12

Добар поглед и до виђења следеће године на истом месту.

Душко Илић