^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

Osnovan NAOS

Napokon osnovana Nacionalna asocijacija za oružje Srbije!!!

    Brojni pokušaji  u poslednjih tridesetak godina da se formira organizacija koja bi objedinjavala sva pravna i fizicka lica koja legalno dolaze u kontakt sa oružjem završavali su bezuspešno. 

    Svaka inicijativa je uglavnom bila  ugušena u samom startu, a desilo se cak i da su inicijatori proglašeni teroristima. Zašto do današnjeg dana  nisu postojali uslovi za osnivanje ovakve organizacije ostaje nepoznanica. Mišljenja variraju od vecitog problema „balkanskog bureta baruta“, preko „zabrinutosti“ države multi-etnickim sastavom stanovništva do zaštite monopolskog položaja koji su imali  neke državne firme.

    Na Osnivackoj skupštini održanoj u Beogradu, 28. februara formirano je Udruženje gradana- NACIONALNA ASOCIJACIJA ZA ORUŽJE SRBIJE. Ovom, po mnogima, istorijskom dogadjaju su prisustvovali vodeci privrednici iz oblasti proizvodnje oružja i municije, trgovine oružjem i municijom, zatim prestavnici agencija za fizicko tehnicko obezbedenje i  predstavnici streljackih klubova. Takodje, osnivanju su prisustvovale važne licnosti iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i eksperti iz oblasti poznavanja oružja.

    Asocijacija je formirana kao nestranacko, nevladino i neprofitno udruženje fizickih i pravnih lica. Osnovni cilj koji  su  34 clana osnivacke skupštine postavili u okviru radne agende Asocijacije  je izmena postojeceg Zakona o oružju i municiji i njegovo usaglašavanje sa evropskim standardima.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži